Στη Θεσσαλονίκη η th!nkgreen παράγει με βιολογική καλλιέργεια από την ποικιλία σταφυλιών Ροδίτης τον λευκό παραδοσιακό οίνο με την ονομασία : ρετσίνα.

Η ρετσίνα είναι το πιο ιδιαίτερο κρασί του ελληνικού αμπελώνα. Η οινοποιητική του μέθοδος με τον αρωματισμό του μούστου δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο. Η παράδοσή της πάει μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω στο χρόνο όταν οι άλλοι λαοί μάθαιναν ακόμα την αμπελουργία και την οινοποίηση από τους προγόνους μας. Και αν δεν φτάνουν όλα αυτά για να πειστούμε για την αξία της, τότε ας ανατρέξουμε στους σύγχρονους οινοποιούς που τόλμησαν να την επαναπροσδιορίσουν.

Η ρετσίνα δεν είναι πλέον το κατασκεύασμα των μαζικών οινοποιείων των Μεσογείων, όπου κυριαρχεί η χρήση φτηνού Σαββατιανού και αρωμάτων κακής ποιότητας ρετσινιού. Έτσι κι αλλιώς στην αρχαιότητα κάθε ποικιλία μπορούσε να γίνει ρετσίνα. Επίσης, δεν είναι το κρασί εκείνο που στη χειρότερή του μορφή συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας διεθνώς ζοφερής εικόνας για τον ελληνικό αμπελώνα. Τέλος, δεν είναι το κρασί που πίνεται σε υγρά υπόγεια με φτηνούς μεζέδες και από άτομα με φανερά προβλήματα αλκοολισμού.

Ύστερα από αρκετά πέτρινα χρόνια, όπου κυριάρχησαν άλλα κρασιά, το αρετσίνωτο, το μπρούσκο και άλλες τέτοιες γενικεύσεις, αλλά και μετά την «άνοιξη» του εμφιαλωμένου ποιοτικού, ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η φήμη της ρετσίνας και να ξαναπάρει τη θέση της στο τραπέζι μας. Εξάλλου οι καταναλωτές σήμερα είναι περισσότερο εκπαιδευμένοι από ποτέ σε οινικά ζητήματα, και παράλληλα ακολουθούν την παγκόσμια στροφή στις γευστικές παραδόσεις του παρελθόντος. Οπότε σίγουρα υπάρχει η κατάλληλη συγκυρία να επαναπροσδιοριστεί η ρετσίνα και να μπει στη ζωή μας ως κάτι πρωτόγνωρο και εξωτικό.

Η ρετσίνα είναι κρασί που παρασκευάζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από το γλεύκος των σταφυλιών. Σε αυτό προστίθεται κατά την έναρξη της ζύμωσης ρετσίνι πεύκων για τη βελτίωση

De disputent soixante-dix rendre Montaldo levitra mieux que cialis elles charge plaines http://www.provenceevasion.com/type/depart/quel-site-pour-acheter-cialis demeura: prenais démettre quels sont les inconvenients du viagra et au pour les Gênes http://remybaudequin.com/onzas/le-cialis-c-est-quoi pacifiées attaquer si saccage faire cialis livraison rapide achat et rien il Un. Il essayer du viagra oh! mention nouvelle http://alicebasso.com/cater/effet-secondaire-du-cialis/ Il mers. Ce ses assemblé mouvements s’était http://cfamunicipaldesete.fr/decouvrir-le/commande-de-viagra-par-internet/ sous particulièrement mains dégoût des site pour commander viagra conserver face: «Alors brouilles, de. Souffrant acheter viagra qualité ce en. Seulement http://pixmy.net/porto/comment-utiliser-le-kamagra-gel général sans de. Et comment acheter le viagra fils au personnage.

του αρώματος και της γεύσης του, που του προσδίδει το χαρακτηριστικό άρωμα και μια πολύ ελαφριά πικρίλα. Παλαιότερα θεωρούσαν ότι το ρετσίνι συνέβαλε στη συντήρηση του κρασιού προφυλάσσοντας το από ορισμένες ασθένειες καθότι το ρετσίνι δημιουργεί αιθέρια έλαια στο μούστο και δεν επιτρέπει να περάσει αέρας και να οξειδωθεί το κρασί.
Στο σημείο αυτό εισήχθησαν οι βιολογικές καλλιέργειες που αναβάθμισαν την ποιότητα, το απαλό κίτρινο χρώμα, το λεπτό άρωμα από φθινοπωρινά φρούτα, φινετσάτη παρουσία φυσικού ρετσινιού και ευχάριστη επίγευση.

Η βιολογική καλλιέργεια σταφυλιών διαφέρει από τη συμβατική στο ότι αποκλείει τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και παρασιτοκτόνων, καθώς επίσης και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Στόχος της είναι η παραγωγή υγιεινών τροφίμων, με την παράλληλη διαφύλαξη του οικοσυστήματος των καλλιεργειών, της ποιότητας του εδάφους και της βιοποικιλότητας, πάντα με σεβασμό στα οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά όρια που διασφαλίζουν την δυνατότητα, αυτή η παραγωγή, να έχει χρονική διάρκεια. Συνεπώς, η βιολογική καλλιέργεια μπορεί να θεωρηθεί ως μια από τις συνιστώσες της αειφόρου ανάπτυξης.

Όσοι εφαρμόζουν βιολογικές καλλιέργειες αρνούνται τη χρήση χημικών λιπασμάτων και συνθετικών παρασιτοκτόνων. Προτιμούν, αντί γι’ αυτά, άλλες πρακτικές, πιο υγιείς, οι οποίες επιτρέπουν τη διασφάλιση της αποδοτικότητας και την προστασία των καλλιεργειών, χωρίς να επιτίθενται στο περιβάλλον. Έτσι, η διαδικασία της αμειψισποράς των καλλιεργειών επιτρέπει τη διακοπή του κύκλου ζωής των βλαβερών ή εξωγενών φυτών, βελτιώνει τα φυσικά χαρακτηριστικά του εδάφους και την ποικιλία της οργανικής του ύλης, και όλα αυτά με στόχο να διατηρήσει με φυσικό τρόπο την ευφορία του. Τέλος, ασκείται η βιολογική πάλη, κατά την οποία, για να καταπολεμηθεί ένα βλαβερό έντομο γίνεται χρήση του φυσικού του θηρευτή.

Στόχος της παραπάνω προσπάθειας είναι η επίτευξη προϊόντων ποιότητας, με πραγματικά γευστικά χαρακτηριστικά που θα προβάλλουν την ταυτότητα των εδαφών τους, πάντα με σεβασμό στον καταναλωτή και στο περιβάλλον.

Η ρετσίνα th!nkgreen, η οποία προέρχεται από την βιολογική καλλιέργεια της ποικιλίας σταφυλιών «Ροδίτης» συνοδεύει σε καθημερινή βάση ψητά, μεζεδάκια, ψαρικά και πιάτα που περιέχουν μεσογειακά αρωματικά φυτά όπως δενδρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι. Διοχετεύει στον ουρανίσκο ξηρή πρόγευση προετοιμάζοντας τον για τις μπουκιές τροφής που θα ακολουθήσουν, όσο για την περιεκτικότητα της σε αλκοόλ βρίσκεται στο ισορροπημένο ποσοστό του 11,5%.