Ένας ελληνικός μερακλίδικος μεζές για το τέλειο ούζο διπλής απόσταξης th!nkgreen.

Πιάτο: Ορεκτικό , συνοδευτικό Κύριο συστατικό: Ελιές, σιτηρά Εποχή: Άνοιξη, καλοκαίρι Ειδικές κατηγορίες: Vegetarians Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Συστατικά:

  • 300 γρ. ελιές θρούμπες th!nkgreen
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 ποτήρι μικρό μπύρα
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • 3-4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο th!nkgreen για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.
  2. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τις ελιές μια-μια στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε.
  3. Τοποθετούμε τα βομβίδια ελιάς-κουρκουτιού πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε ζεστά για ορεκτικό.