Στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης (www.ketepo.gr) μια ολόκληρη αίθουσα είναι αφιερωμένη στο συριανό λουκούμι. Λογικό, καθώς το εκλεκτό αυτό γλύκισμα έχει πολιτογραφηθεί πλέον ως συριανό, ίσως ακριβώς γιατί το υφάλμυρο νερό από τις λιγοστές πηγές νερού του νησιού του δίνει ιδιαίτερη γεύση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ προστάτιδά του νησιού θεωρείται η Αγία Γλυκερία, για τους λουκουμοποιούς της Σύρου προστάτης είναι τελικά ο Άγιος Αθανάσιος, εξαιτίας της χρησιμοποίησης νερού από την ομώνυμη πηγή στην Άνω Σύρο.

Εμείς όμως θα σας προτείνουμε ένα ξεχωριστό και πρωτοποριακό προϊόν. Το λουκούμι μαστίχας.

Και αυτό γιατί τα Λουκούμια ή Λουκουμομπουκιές (μικρά λουκουμάκια) είναι ένα εντελώς πρωτότυπο, πρωτοποριακό προϊόν

  • Με απαλή υφή και υπέροχη γλυκιά γεύση λουκουμιού
  • Κατάλληλα για νηστεία
  • Με την φυσική μαστίχα Χίου βιολογικής καλλιέργειας
  • Χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρώματα
  • Χωρίς πρόσθετες συνθετικές αρωματικές ουσίες
  • Ελεύθερα γλουτένης

Πού παράγεται το λουκούμι της th!nkgreen ;

Μα φυσικά στην Χίο. Στο μοναδικό νησί στον κόσμο όπου φύεται η γνωστή ποικιλία μαστιχοφόρου σχίνου. Πατροπαράδοτες οικοτεχνίες παρασκευάζουν για λογαριασμό μας το εξαιρετικό λουκούμι με γεύση φυσικής μαστίχας.

Η th!nkgreen παρέχει σβώλους καθαρής μαστίχας Χίου βιολογικής καλλιέργειας σε δική της συσκευασία.

Η παρασκευή του λουκουμιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο παρασκευαστής του αρχίζει τη δουλειά του από πολύ νωρίς το πρωί. Αφού διαχωρίσει τα υλικά που θα χρειαστεί στη σωστή αναλογία, (νισεστές, διάφορες αρωματικές ουσίες, νερό και φυσικά την μαστίχα), τοποθετεί το «χαρτζί» (μεγάλο καζάνι) στη «νησκιά» (ειδικός τόπος για να βράζει το «χαρτζί»). Βάζει έπειτα τα υλικά που διαχώρισε μέσα στο χαρτζί και ανάβει την φωτιά, που δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή και αρχίζει σιγά-σιγά το ψήσιμο. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να αρχίσει ένα συνεχές ανακάτωμα του μίγματος μέσα στο χαρτζί που κρατάει ώρες πολλές. Στην αρχή, βέβαια, το μίγμα είναι αραιό και το ανακάτεμα γίνεται σχετικά εύκολα. Αργότερα όμως, όταν αρχίζει να πήζει το μίγμα βαραίνει και το ανακάτεμα γίνεται αρκετά δύσκολη και κουραστική δουλειά. Και επειδή κρατάει ώρες, ένας μόνος του δεν μπορεί. Χρειάζεται τη βοήθεια κάποιου συνεργάτη για να εναλλάσσονται και να ξεκουράζει ο ένας τον άλλο. Αφού ψηθεί το λουκούμι και τελειώσει επιτέλους το ανακάτεμα του, κατεβαίνει το χαρτζί από τη φωτιά και το περιεχόμενο του χύνεται σε ξύλινα καλούπια, όπου μένει μέχρι την άλλη μέρα για να κρυώσει. Την επομένη μέρα κόβεται σε μικρά κομματάκια και αφού πασπαλιστεί με ελάχιστη άχνη ζάχαρη μπαίνει σε κουτιά και το λουκούμι είναι πλέον έτοιμο.

Αγνά, παραδοσιακά λουκούμια σε μικρά κομμάτια – μπουκιές με πραγματική βιολογική μαστίχα Χίου. Απαλή γεύση, παραδοσιακή συνταγή, κορυφαία ποιότητα χωρίς πρόσθετες συνθετικές αρωματικές ουσίες.

Σας παρακινούμε να δοκιμάσετε και να κεράσετε στους φίλους σας τα Λουκούμια της th!nkgreen.