Το πιο γνωστό ελληνικό απεριτίφ, το μοναδικό παγκοσμίως από βιολογικά συστατικά, 100% διπλής απόσταξης

Το Ούζο παράγεται με την απόσταξη καθαρού οινοπνεύματος γεωργικής προέλευσης και αρωματικών φυτών και βοτάνων. Κάθε παραγωγός έχει την δική του μυστική συνταγή.

Το ούζο είναι μείγμα αιθανόλης, νερού και διάφορων αρωματικών βοτάνων.

Η απόσταξη γίνεται σε ειδικούς αποστακτήρες, τα οποία είναι κατά προτίμηση φτιαγμένοι από χαλκό. Μετά την ανάμειξη των συστατικών ακολουθεί το “βράσιμο” του μίγματος, περισσότερες από μία φορές. Το τελικό προϊόν έχει συνήθως ανάμεσα σε 40 και 50 αλκοολικούς βαθμούς.

Αν και οι απαρχές της ιστορίας του ούζου είναι άγνωστες, εικάζεται ότι το ποτό παραγόταν σε παρόμοια μορφή από την αρχαιότητα ακόμα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ήδη ήταν γνωστό από την περίοδο της ελληνόφωνης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Μετά την κατάκτηση της από τους Οθωμανούς το ούζο διαδόθηκε στις περιοχές της σημερινής Τουρκίας, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Η παραγωγή του ούζου αυξήθηκε τοπικά στην Ελλάδα μετά την ανεξαρτησία της χώρας από τους Οθωμανούς. Λόγω της ιδιαιτερότητας του ως ποτού και των χαρακτηριστικών αρωμάτων που το συνοδεύουν, έχει εξαπλωθεί σήμερα στους μερακλήδες καταναλωτές όλου του κόσμου. Σήμερα αναγνωρίζεται από Ε.Ε ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και είναι γνωστό παγκοσμίως.

Τι είναι το ούζο th!nkgreen ?

Ήταν μακρύς και επίπονος ο δρόμος μέχρι να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε αυτό το γευστικό και ντελικάτο απεριτίφ της χώρας μας.  Όλα τα βότανα και αρωματικά φυτά επιλέχθηκαν προσεκτικά από ελεγμένες βιολογικές καλλιέργειες και η παραγωγή του έγινε υπό την αυστηρή επιτήρηση και καθοδήγηση ενός από τους παλαιότερους ποτοποιούς της Βορείου Ελλάδος με παράδοση από το 1875.

Η φιλοσοφία μας παραμένει η ίδια μέχρι σήμερα. Γευστικές εμπειρίες και υψηλή ποιότητα σε ειλικρινείς τιμές.

Το καθαρό οινόπνευμα προέρχεται από απόσταγμα βιολογικού σιταριού. Όλα τα συστατικά επιλέχθηκαν ένα προς ένα με προσοχή από ελεγμένες βιολογικές καλλιέργειες, κάτω από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές. Ακολούθησε η διαδικασία των δοκιμών παραγωγής και απόσταξης που κράτησε χρόνια, καθότι κατά τις δεκαετίες που πέρασαν όλα τα γεωργικά προϊόντα υπέστησαν γευστικές διαφοροποιήσεις που μεταφέρονταν σε όλα τα παράγωγα προϊόντα. Ακολουθήθηκε λοιπόν ανάδρομη διαδικασία για να φθάσουμε στο γευστικό αποτέλεσμα που γεύονταν οι Έλληνες πριν από τέσσερις γενιές. Η παραγωγή του έγινε υπό την αυστηρή επιτήρηση και καθοδήγηση ενός από τους παλαιότερους ποτοποιούς της Βορείου Ελλάδος με παράδοση από το 1875.

Οι πρώτες γευστικές δοκιμές που στέφθηκαν με επιτυχία έγιναν στην διεθνή έκθεση βιολογικών προϊόντων BIOFACH 2004 στην Νυρεμβέργη. Έκτοτε το ούζο μας κυκλοφόρησε σε ειδικά καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε πολυκαταστήματα με κλάδο βιολογικών προϊόντων.

Υιοθετήσαμε την τεχνική της διπλής απόσταξης με σκοπό τη διαφοροποίηση του προϊόντος και την βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών του. Το αποτέλεσμα είναι ένα ούζο με πλούσιο άρωμα, βελούδινη γεύση και μακρά επίγευση που απευθύνεται ειδικά στους μερακλήδες και υποψιασμένους.

Tο μεράκι μας, η εμπειρία τεσσάρων γενεών της οικογένειας του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, και τα επιλεγμένα βιολογικά συστατικά προσφέρουν την απαράμιλλη γευστική εμπειρία του ούζου th!nkgreen. Απολαύστε το ως απεριτίφ ή long drink μόνο του, με γευστικούς μεζέδες της κουζίνας και φυσικά με όλα τα προϊόντα της th!nkgreen όπως τις σαρδέλες, το γαύρο, τον τόνο και τις ελιές.