Η επιλεγμένη σαρδέλα th!nkgreen αλιεύεται στα ανοιχτά του βορείου Αιγαίου στην περιοχή του Αγίου Όρους και επεξεργάζεται φρέσκια. Η σαρδέλα αυτής της περιοχής είναι γνωστή για την εξαιρετική της γεύση, η οποία οφείλεται τόσο στο ποσοστό άλατος στο νερό όσο και στον πλούσιο βυθό αυτής της θαλάσσιας περιοχής, από τον οποίο τρέφεται το ψάρι. Η σαρδέλα με την υψηλή περιεκτικότητά της σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα, θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά ψάρια. Το πάντρεμα της με το θαυμάσιο ελαιόλαδο της th!nkgreen χαρίζει μια ανεπανάληπτη γευστική απόλαυση με την μυρουδιά της θάλασσας όποια εποχή του χρόνου την γευτείτε.

Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνες και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο. Περιέχει αρκετά μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης, η ποιότητα της οποίας όμως την κάνει μη επιβλαβή στην χρόνια κατανάλωση. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν πολλά οφέλη στην καλή υγεία, καθώς προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, την σωστή ανάπτυξη και συμβάλουν στην μείωση του κινδύνου προσβολής από χρόνιες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα και καρκίνος. Επιπλέον, όταν καταναλώνεται με το κόκαλο αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D. Η προσφορά της σαρδέλας δεν τελειώνει εδώ: περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, σελήνιο και σίδηρο. Έρευνα που ασχολήθηκε με την κατανάλωση σαρδέλας από θηλάζουσες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 100γρ σαρδέλας 2-3 φορές την εβδομάδα, οδήγησαν σε αύξηση της περιεκτικότητας του μητρικού γάλατος σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Το ψάρι ήταν ανέκαθεν βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Από τα αρχαία χρόνια, όπως μαρτυρούν τοιχογραφίες καθώς και κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, οι Έλληνες αγαπούσαν την κατανάλωση ψαριών. Την εποχή της Ιλιάδας ήταν φαγητό των φτωχών, ενώ στην κλασική εποχή μετατράπηκε σε φαγητό πολυτελείας. Η σαρδέλα, ακόμα και εκείνη την περίοδο, ανήκε στην κατηγορία των οικονομικών ψαριών. Η παραδοσιακή λοιπόν, ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη από πιάτα και εδέσματα που ως κύριο συστατικό τους έχουν τη σαρδέλα.

Η επεξεργασία, το μαγείρεμα και η κονσερβοποίηση της σαρδέλας th!nkgreen πραγματοποιείται μόλις το ψάρι αλιευτεί και εξακολουθεί να είναι φρέσκο. Η διαδικασία αυτή προσδίδει εξαιρετικό ποιοτικό πλεονέκτημα στο τελικό προϊόν, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη πως οι περισσότερες κονσέρβες σαρδέλας που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν ψάρια που έχουν αρχικά καταψυχθεί, στην συνέχεια αποψυχθεί και τέλος κονσερβοποιηθεί. Μετά από αλλεπάλληλες δοκιμές επιλέχθηκαν στο τελικό στάδιο 13 ελληνικά ελαιόλαδα, εντός των οποίων θα εμβαπτίζονταν οι σαρδέλες κατά την κονσερβοποίηση. Μόνο ένα έδινε την τέλεια γεύση και αυτό τελικά επιλέξαμε.

Ποιά είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία της σαρδέλας μας;

  • Ψαρεύεται στο Βόρειο Αιγαίο
  • Μαγειρεύεται και παρασκευάζεται φρέσκια
  • Βαπτίζεται στο ένα και μοναδικό ελληνικό ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας που δίνει την τέλεια γεύση

Εύκολα λοιπόν μπορούμε να συμπεράνουμε πως η κατανάλωση της σαρδέλας th!nkgreen κρίνεται από δελεαστική έως ευεργετική και απαραίτητη για το σύνολο της οικογένειας.