Μια γευστική θαλασσινή μακαρονάδα, έτοιμη στα γρήγορα.

Υλικά:

  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 40 ml βιολογικό ελαιόλαδο th!nkgreen
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 15-20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας ελιές θρούμπες th!nkgreen (χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 κουτ. σούπας ελιές πράσινες κομμένες στην μέση (χωρίς το κουκούτσι)
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 200 γρ. σαρδέλες th!nkgreen συντηρημένες σε βιολογικό ελαιόλαδο, τις οποίες στραγγίζουμε ελαφρώς
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία: 5 ́ Μαγείρεμα: 15 ́

Διαδικασία:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 40 ml ελαιόλαδο th!nkgreen και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, για 2 – 3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσει λίγο.
  3. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά, μόλις για να ζεσταθούν τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις ελιές και την κάππαρη και ανακατεύουμε.
  6. Τοποθετούμε σε ίσες αποστάσεις τις σαρδέλες με προσοχή για να μην διαλυθούν, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.