Th!nkgreen

Th!nkgreen

Τερίνα με πιπεριές φλωρίνης thinkgreen, δυόσμο, βασιλικό και κρέμα γάλακτος

terina

Τερίνα με πιπεριές φλωρίνης thinkgreen, δυόσμο, βασιλικό και κρέμα γάλακτος

Mερίδες: 8

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος κατάψυξης: 300 λεπτά

Υλικά: 1 βαζάκι πιπεριές φλωρίνης thinkgreen, 7 φύλλα (14 γραμμάρια) ζελατίνη, 600 γραμμάρια ανθότυρο κρέμα ή άλλο τυρί κρέμα, 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι, 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα βασιλικού και δυόσμου, Αλάτι, Ξίδι μπαλσάμικο για το σερβίρισμα, Ψωμί φρυγανισμένο για το σερβίρισμα, Σαλάτα πράσινη για το σερβίρισμα, Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε φέτα ή ξυνομυζήθρα.

Εκτέλεση:

Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ, στην οποία θα τοποθετήσουμε μια μεμβράνη που θα εξέχει από τα τοιχώματα.

Βγάζουμε τις πιπεριές από το βαζάκι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στραγγίσουν.

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ καλυμμένα με κρύο νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 ́ λεπτά.

Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και το γιαούρτι ανακατεύοντας με κουτάλι ή σύρμα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη ώσπου να πάρει ομοιόμορφη υφή το μίγμα τυριού.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε το μίγμα τυριού. Στύβουμε καλά τις φουσκωμένες ζελατίνες και τις διαλύουμε με γρήγορες κινήσεις σε 3 κ. σ. βραστό νερό.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με γρήγορες κινήσεις, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μίγμα τυριού.

Ντύνουμε γύρω-γύρω καθώς και τη βάση της φόρμας με πιπεριές. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα τυριού στη φόρμα. Κάνουμε μια στρώση πιπεριάς, αδειάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα τυριού, καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές Φλωρίνης και κλείνουμε καλά με τη μεμβράνη.

Παγώνουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Γαρνίρουμε κάθε φέτα τερίνας με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

H συμβουλή μας: Για να ντύσετε εύκολα τη φόρμα με μεμβράνη, τη βρέχουμε ελαφρά. Έτσι κολλάει η μεμβράνη στα τοιχώματα και το «ντύσιμο» της φόρμας δεν μας δυσκολεύει.

Top
Skip to content