Αν την πετύχετε θα σας την ζητάνε συνέχεια!

Υλικά για 8 μερίδες:
Για το σπανάκι: 400 γρ. σπανάκι, 4 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο th!nkgreen, 3 αυγά, 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τον τόνο: 400 γρ. τόνο κονσέρβας th!nkgreen καλά στραγγισμένο, 2 ασπράδια αυγών, 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ένα λεμόνι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.

Διαδικασία: Σοτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο για να διατηρήσει τις βιταμίνες του, τα ιχνοστοιχεία και το χρώμα του. Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα-ίσα για να αχνίσει το σπανάκι. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

Αφού σχεδόν στεγνώσει το σπανάκι πάνω στην φωτιά, το αποσύρουμε και το στραγγίζουμε καλά. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και στην συνέχεια το αναμειγνύουμε με 3 αυγά, κρέμα γάλακτος και γιαούρτι. Κατόπιν καρυκεύουμε.

Πολτοποιούμε τον στραγγισμένο τόνο κονσέρβας. Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, ανακατεύουμε και καρυκεύουμε.

Σε ένα λαδωμένο σκεύος για τερίνα στρώνουμε το μίγμα με το σπανάκι και συνεχίζουμε με την μους τόνου. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να τρυπάμε με το μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.

Βγάζουμε την τερίνα από το φούρνο και όταν κρυώσει λίγο την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και την κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε τις φέτες τερίνας ζεστές ή κρύες.

Τι πίνουμε:

Το σπανάκι, τα αυγά, τα εσπεριδοειδή και το μοσχοκάρυδο θα συμπληρωθούν αρωματικά με ένα Chardonnay που έχει φλερτάρει λίγο με δρύινο βαρέλι. Για τους πιο τολμηρούς, ένα ροζέ από Merlot ή μια ευγενική ρετσίνα th!nkgreen.