Μια γλυκιά κρατσανιστή λιχουδιά στο στόμα σας

Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος Παρασκευής: 4 – 5 ώρες αναμονή στο ψυγείο
Εκτέλεση:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ, τοποθετημένο επάνω σε μια κατσαρόλα όπου σιγοβράζει λίγο νερό. Όσο λιώνει, την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει και το μίγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Προσθέτουμε τα λουκούμια th!nkgreen σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μίγμα.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας καλά (αν τους ρίξουμε όσο το μίγμα είναι ακόμη καυτό, θα ψηθούν από την υψηλή θερμοκρασία και θα σχηματιστούν μικρά κομματάκια ομελέτας). Τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, για να σφίξει.
Σε ένα ταψάκι κοσκινίζουμε το κακάο. Βγάζουμε το μίγμα σοκολάτας από το ψυγείο και το πλάθουμε σε περίπου 20 μικρά τρουφάκια, σε μέγεθος καρυδιού. Τα κυλάμε στο κακάο για να καλυφθούν καλά και τα σερβίρουμε. Διατηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο.

Υλικά για 20 τρουφάκια:

  • 150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. λουκούμια (μαστίχας ή πορτοκαλιού) th!nkgreen, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 2 κρόκοι από βιολογικά αυγά
  • 1 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ με γεύση βύσσινο, μαστίχα, πορτοκάλι ή όποιο άλλο έχετε
  • 100 γρ. σκόνη κακάο