Μικρά μπαλάκια από δροσερό γιαούρτι με τόνο th!nkgreen και
γεμάτη γεύση. Έτοιμα στο άψε-σβήσε!

 

 

Συστατικά:

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1-2 κουταλιές βιολογικό ελαιόλαδο th!nkgreen
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κονσέρβα τόνου th!nkgreen
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα σε νιφάδες (φιλέ)
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βγάλτε τον τόνο από την κονσέρβα και αφήστε τον να στραγγίσει λίγο πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  2. Σπάστε τον τόνο σε κομματάκια με ένα πιρούνι και ανακατέψτε τον
    καλά με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και
    το μαϊντανό
  3. Δοκιμάστε και προσθέστε κατά βούληση αλάτι. Συμπληρώστε
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε λίγο βιολογικό ελαιόλαδο
    th!nkgreen
  4. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο προκειμένου να σφίξει καλά (για μισή ώρα περίπου)
  5. Πλάστε σε μπαλάκια (1 κ.σ. από το μείγμα για το κάθε ένα)
  6. Στρώστε το φιλέ αμυγδάλου σε ένα φαρδύ και ρηχό πιάτο και κυλήστε
    τα μπαλάκια επάνω για να καλυφθούν
  7. Σερβίρετε με κινέζικη γλυκόξινη σάλτσα
  8. Μπορείτε αντί για αμύγδαλο να βάλετε σουσάμι ή φρεσκοτριμμένο
    δυόσμο για ποικιλία στο χρώμα αλλά και στη γεύση

Σημείωση:
Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση βιολογικά προϊόντα