Το γλυκό κουταλιού υποβρύχιο είναι ένα παραδοσιακό δροσιστικό γλυκό της ανατολικής μεσογείου. Η παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του έχει ως εξής:

Σε ένα καζάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μαστιχέλαιο και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά, έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 116οC. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μαρμάρινη επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το ανακατέψουμε έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 35οC. Το μαζεύουμε, το βάζουμε στο μπολ του μίξερ προσθέτοντας και το μαστιχέλαιο και το χτυπάμε με το φτερό έως ότου η κρέμα γίνει λεία και σφίξει.

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα «υποβρύχια» που είναι ιδιαιτέρως πηχτά, το υποβρύχιο της th!nkgreen μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν άλειμμα πάνω σε πίτες ή φέτες ψωμί για τα παιδιά και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αντικαθιστώντας αλείμματα λοιπών γλυκαντικών ουσιών.

Σερβίρεται συνήθως τις μέρες του καλοκαιριού μέσα σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Βυθίζουμε ένα κουτάλι του γλυκού μέσα στην μάζα της έτοιμης μαστίχας, μετά στο κρύο νερό και τέλος στον ουρανίσκο.

Δοκιμάστε το υποβρύχιο th!nkgreen και μεταφερθείτε αυτόματα μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι δίπλα στην γαλάζια θάλασσα