Search
Close this search box.

Τερίνα με πιπεριές Φλωρίνης th!nkgreen’s peppers, mint, basil and sour cream

συστατικά

  • 1 βαζάκι πιπεριές φλωρίνης th!nkgreen
  • 7 φύλλα (14 γραμμάρια) ζελατίνη
  • 600g ανθότυρο κρέμα ή άλλο τυρί κρέμα
  • 200g στραγγιστό γιαούρτι
  • 100g κρέμα γάλακτος
  • για το σερβίρισμα: ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα βασιλικού και δυόσμου, αλάτι, ξίδι μπαλσάμικο, ψωμί φρυγανισμένο, σαλάτα πράσινη και εναλλακτικά, φέτα ή ξυνομυζήθρα

Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ, στην οποία θα τοποθετήσουμε μια μεμβράνη που θα εξέχει από τα τοιχώματα. Βγάζουμε τις πιπεριές από το βαζάκι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στραγγίσουν. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ καλυμμένα με κρύο νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 ́ λεπτά.

Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και το γιαούρτι ανακατεύοντας με κουτάλι ή σύρμα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη ώσπου να πάρει ομοιόμορφη υφή το μείγμα τυριού. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα τυριού. Στύβουμε καλά τις φουσκωμένες ζελατίνες και τις διαλύουμε με γρήγορες κινήσεις σε 3 κουταλιές σούπας βραστό νερό.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με γρήγορες κινήσεις, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα τυριού. Ντύνουμε γύρω-γύρω καθώς και τη βάση της φόρμας με πιπεριές. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα τυριού στη φόρμα. Κάνουμε μια στρώση πιπεριάς, αδειάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα τυριού, καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές Φλωρίνης και κλείνουμε καλά με τη μεμβράνη.

Παγώνουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Γαρνίρουμε κάθε φέτα τερίνας με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

H συμβουλή μας: Για να “ντύσετε” εύκολα τη φόρμα με μεμβράνη, τη βρέχουμε ελαφρά. Έτσι κολλάει η μεμβράνη στα τοιχώματα και δεν μας δυσκολεύει.

the
forgotten
flavour
sense

H th!nkgreen εγκαινιάζει μια καινοτόμο συνεργασία με τη Soundpear αποσκοπώντας στη μουσική αναπαράσταση των προϊόντων της…