Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ρίγανη και τις λιαστές ντομάτες.
Τα βράζουμε όλα για 10-12 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε αλατοπίπερο, προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τον τόνο στη σάλτσα. Ρίχνουμε μέσα τα έτοιμα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μαϊντανό και σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.