Βγάλτε τον τόνο th!nkgreen από την κονσέρβα και αφήστε τον να στραγγίσει λίγο πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σπάστε τον σε κομματάκια με ένα πιρούνι και ανακατέψτε τον καλά με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Δοκιμάστε και προσθέστε κατά βούληση αλάτι. Συμπληρώστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε λίγο βιολογικό ελαιόλαδοth!nkgreen.
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο προκειμένου να σφίξει καλά (για μισή ώρα περίπου). Πλάστε σε μπαλάκια (1 κουτάλι σούπας από το μείγμα για το κάθε ένα), στρώστε το φιλέ αμυγδάλου σε ένα φαρδύ και ρηχό πιάτο και κυλήστε τα μπαλάκια επάνω για να καλυφθούν.
Σερβίρεται με κινέζικη γλυκόξινη σάλτσα. Μπορείτε αντί για αμύγδαλο να βάλετε σουσάμι ή φρεσκοτριμμένο δυόσμο, για ποικιλία στο χρώμα αλλά και στη γεύση.
Σημείωση: Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση βιολογικά προϊόντα!