Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 40 ml ελαιόλαδο th!nkgreen και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ώστε να ζεσταθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε τις ελιές και την κάππαρη. Ανακατεύουμε, τοποθετούμε σε ίσες αποστάσεις τις σαρδέλες με προσοχή για να μην διαλυθούν, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.