Σπαγγέτι με σαρδέλες th!nkgreen και φρέσκα ντοματίνια

συστατικά

  • 1 πακέτο (500g) σπαγγέτι
  • 40ml βιολογικό ελαιόλαδο th!nkgreen
  • 200g σαρδέλες th!nkgreen συντηρημένες σε βιολογικό, ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 5-20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτάλι σούπας ελιές θρούμπες th!nkgreen (χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 κουτάλι σούπας ελιές πράσινες th!nkgreen, κομμένες στην μέση (χωρίς το κουκούτσι)
  • 2 κουτάλια σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 40 ml ελαιόλαδο th!nkgreen και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ώστε να ζεσταθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε τις ελιές και την κάππαρη. Ανακατεύουμε, τοποθετούμε σε ίσες αποστάσεις τις σαρδέλες με προσοχή για να μην διαλυθούν, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.