Search
Close this search box.

Τερίνα με τόνο th!nkgreen και σπανάκι

συστατικά

  • Για το σπανάκι:
  • 400g σπανάκι
  • 4 κουταλιές σούπας th!nkgreen βιολογικό ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 150g στραγγιστό γιαούρτι
  • 100g κρέμα γάλακτος
  • ½ κουταλάκι τσαγιού μοσχοκάρυδο σε σκόνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τον τόνο:
  • 400g τόνο κονσέρβας th!nkgreen καλά στραγγισμένο
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 150g στραγγιστό γιαούρτι
  • 100g κρέμα γάλακτος
  • το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ένα λεμόνι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Σοτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο για να διατηρήσει τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και το χρώμα του. Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα-ίσα για να αχνίσει το σπανάκι. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

Αφού στεγνώσει το σπανάκι πάνω στην φωτιά, το αποσύρουμε και το στραγγίζουμε καλά. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και στην συνέχεια το αναμειγνύουμε με 3 αυγά, κρέμα γάλακτος και γιαούρτι. Κατόπιν καρυκεύουμε. Πολτοποιούμε τον στραγγισμένο τόνο κονσέρβας. Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, ανακατεύουμε και καρυκεύουμε.

Σε ένα λαδωμένο σκεύος για τερίνα στρώνουμε το μείγμα με το σπανάκι και συνεχίζουμε με την μους τόνου. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να τρυπάμε με το μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό. Βγάζουμε την τερίνα από το φούρνο και όταν κρυώσει λίγο την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και την κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε τις φέτες τερίνας ζεστές ή κρύες.

 

ΤΙ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ
Το σπανάκι, τα αυγά, τα εσπεριδοειδή και το μοσχοκάρυδο θα συμπληρωθούν αρωματικά με ένα Chardonnay που έχει φλερτάρει λίγο με δρύινο βαρέλι. Για τους πιο τολμηρούς, ένα ροζέ από Merlot ή μια ευγενική ρετσίνα th!nkgreen.

the
forgotten
flavour
sense

H th!nkgreen εγκαινιάζει μια καινοτόμο συνεργασία με τη Soundpear αποσκοπώντας στη μουσική αναπαράσταση των προϊόντων της…